Οι σοροί τουλάχιστον 118 ανθρώπων έχουν ανασυρθεί από τα σημεία των δίδυμων εκρήξεων που σημειώθηκαν στην κεντρική Νιγηρία και συγκεκριμένα, στην πόλη Τζος, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μοχαμεντ Αμπντουλσαλάμ εξέφρασε ανησυχία αύξησης του αριθμού των νεκρών. «Προς το παρόν έχουμε ανασύρει από τα συντρίμμια 118 σορούς. Αυτός (ο αριθμός) πιθανώς να αυξηθεί μέχρι το πρωί, καθώς υπάρχουν ακόμη συντρίμμια τα οποία δεν έχουμε ακόμη μετακινήσει» δήλωσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά, ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα 30 λεπτά αργότερα έξω από νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπου της τοπικής διοίκησης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με αντίστοιχες επιθέσεις της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Τζος είναι μία από τις πόλεις όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολύνεκρες μάχες μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Ο δημοσιογράφος Χασάν Ιμπραχίμ σχολίασε στο βρετανικό BBC ότι τους τελευταίους μήνες, η ένταση μεταξύ ομάδων νεαρών αυξανόταν ολοένα και συνεχώς, παρά τις εκκλήσεις των θρησκευτικών ηγετών για ηρεμία.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης