Η δήμαρχος της συνοριακής πόλης Τιχουάνα στο βόρειο Μεξικό, Μονσεράτ Καμπαγιέρο, μεταφέρθηκε σε στρατώνες για την ασφάλειά της αφού έχει γίνει στόχος απειλών, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ακριβώς νότια του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, η Τιχουάνα έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του Μεξικού, καθώς εγκληματικές οργανώσεις μάχονται για τον έλεγχο των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρίσκεται υπό προστασία, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. «Καταλήξαμε σε μια συμφωνία για να συνδράμουμε στην προστασία της και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

 

Η Καμπαγιέρο, του κόμματος MORENA («Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση»), του Λόπες Ομπραδόρ, τόνισε σε δημοσιογράφους σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα ότι δέχθηκε περισσότερες απειλές μετά την κατάσχεση 1.700 πυροβόλων όπλων από εγκληματικές οργανώσεις και τη σύλληψη 56 ατόμων.

«Είναι οργισμένοι», είπε. «Και γι’ αυτό δέχομαι απειλές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης