Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, τουλάχιστον είκοσι σορών, βρέθηκαν τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες στα ερείπια ενός εργοστασίου που κατασκεύαζε μπαταρίες λιθίου στην Χουασεόνγκ, νότια της Σεούλ. Οι πυροσβέστες της Νότιας Κορέας εντόπισαν τα πτώματα των εργαζομένων σήμερα Δευτέρα στα ερείπια του εργοστασίου της εταιρείας Aricell μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι έρευνες συνεχίζονται την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούν να ανασύρουν τα απανθρακωμένα πτώματα από το κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι αγνοούμενοι, επομένως είναι πιθανό ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί», είπε ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής την ώρα που είναι άγνωστα τα αίτια της φωτιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εργοστάσιο βρίσκονταν 67 εργαζόμενοι όταν ξέσπασε η φωτιά. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι ξένοι υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και Κινέζοι πολίτες. Τα σήματα από τα κινητά τηλέφωνα των αγνοουμένων έχουν εντοπιστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Η αναγνώριση των αγνοουμένων αποτελεί πρόκληση λόγω της καταστροφής του μητρώου προσωπικού στην πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδος) σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου στην Χουασεόνγκ, νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Νότιας Κορέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης