Ο επικεφαλής του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ακτή Ελεφαντοστού ανακοίνωσε ότι ειδικά συνεργεία του διεθνή οργανισμού βρήκαν χθες περισσότερα από 50 πτώματα μέσα σε μαζικούς τάφους, αυξάνοντας τους φόβους για εκτεταμένες εκκαθαρίσεις αμάχων κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του πρώην προέδρου, Laurent Gbagbo και του νέου προέδρου της χώρας, Alassane Ouattara.

 «Έχουν βρεθεί δύο μαζικοί τάφοι σε προάστιο της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, Αμπιτζάν με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν τις δυνάμεις του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού», δήλωσε ο  Guillaume Ngefa.

Ο Ο.Η.Ε. ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ειδικοί ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες για την ύπαρξη ενός μαζικού τάφου μέσα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στο προάστιο Γιουπουζόν της πόλης, Αμπιτζάν.

Τον προηγούμενο μήνα, ερευνητές του Ο.Η.Ε. είχαν βρει τουλάχιστον 200 πτώματα μέσα σε μαζικό τάφο στη δυτική πόλη του Ντουεκουέ όπου ο Ερυθρός Σταυρός καταγγέλλει τον θάνατο περισσότερων από 1000 αμάχων με υπαιτιότητα των δυνάμεων του Alassane Ouattara.

Συνολικά, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ξεκίνησαν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.