Ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δήλωσε ο Γιόζεφ Φριτσλ, ακόμα και γι΄αυτή της ανθρωποκτονίας, που μέχρι τώρα αρνείτο κατηγορηματικά.  

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο 73χρονος αιμομίκτης και παιδεραστής, που κρατούσε επί 24 χρόνια αιχμάλωτη την κόρη του στο κελάρι του σπιτιού του και απέκτησε μαζί της εφτά παιδιά μέσω βιασμών, μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να καταθέσει στη δίκη, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, η γυναίκα που εδώ και μήνες προσπαθεί να μπει στο αρρωστημένο μυαλό του Φριτσλ.

Η ψυχίατρος Δρ Χάιντι Κάστνερ προσκόμισε στο δικαστήριο μία αναφορά 30 σελίδων σχετικά με τη διανοητική κατάσταση του 73χρονου από το Αμστέττεν της Αυστρίας. Όπως λέει, πρόκειται για ένα «συναισθηματικό ηφαίστειο».

Για πρώτη φορά σήμερα, 3η μέρα της πολύκροτης δίκης, θα επιτραπεί η είσοδος στα Μέσα Ενημέρωσης και στο κοινό στην αίθουσα του κακουργιοδικείου της πόλης Σανκτ-Πέλτεν, την ώρα που θα καταθέτει η Κάστνερ.

Ο Φριτσλ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης, της αιμομιξίας, της αιχμαλωσίας καθώς και της ανθρωποκτονίας το 7ου παιδιού που γέννησε η κόρη του.

Μέχρι πρότινος αρνούταν αυτή της αιχμαλωσίας και της ανθρωποκτονίας. Χθες ο Φριτσλ άκουσε και είδε τη 11ωρη βιντεοσκοπημένη κατάθεση της κόρης του, που είναι και η κυριότερη μάρτυρας.

Ο 73χρονος έβλεπε το βίντεο πολύ προσεκτικά και απάντησε σε ερωτήματα που προέκυπταν. Μετά τη σημερινή κατάθεση της ψυχιάτρου, θα προσέλθουν δύο ειδικοί κατασκευαστές που θα δώσουν πληροφορίες για το υπόγειο κελάρι, όπου κρατούνταν τα θύματα.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη με την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Ο συνταξιούχος μηχανικός αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το θάνατο από αμέλεια του νεογέννητου αγοριού το 1996.

Διαβάστε επίσης:

Αντιμέτωπος με την κατάθεση της κόρης του ο Γιόσεφ Φριτσλ, 17 Μαρτίου 2009, 09:49

(Πρώτη καταχώρηση: 18 Μαρτίου 2009, 10:34)