Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 20 σοβαρά από τη μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία επιτήρησης σιδηροδρόμων.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Υπάρχουν περίπου 60 τραυματίες, από τους οποίους 15 με 20 είναι σοβαρά, αλλά δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Εντ Κρασέφσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANP, ο αριθμός των πιο σοβαρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 56, δεκατρείς από τους οποίους είναι σε «πολύ» κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, συνολικά, τουλάχιστον 125 επιβάτες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση, οι περισσότεροι έχουν υποστεί κατάγματα και εκχυμώσεις.

Τα δύο τρένα, που μόλις είχαν αναχωρήσει από τους σταθμούς Άμστερνταμ-Κέντρο και Άμστερνταμ- Σλότερνταϊκ, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 50 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS. Σύμφωνα με μαρτυρίες η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή.

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στο Άμστερνταμ – Πλησιάζουν τους 100 οι τραυματίες

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη