Εκνευρισμός και φωνές διαμαρτυρίας επικράτησαν σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου για τον Μήνα Υπερηφάνειας της κοινότητας των LGBT (λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και διεμφυλικών ατόμων).

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, ακούγονταν φωνές διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να δείξει την ενόχλησή του διακόπτοντας τα όσα έλεγε και να πει:

«Ακούστε βρίσκεστε στο σπίτι μου. Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού… Δεν πρόκειται να λάβετε μία καλή απάντηση από εμένα εάν με διακόπτετε κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Οι φωνές συνεχίστηκαν και ο Ομπάμα ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του φώναξε: «Nτροπή σας» και ζήτησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ένα άτομο που διέκοπτε την ομιλία του.

«Γενικά είμαι εντάξει με λίγες αποδοκιμασίες, όχι όμως όταν είμαι σπίτι μου» είπε στη συνέχεια ο Ομπάμα με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν δίπλα του να γελά και το ακροατήριο να τον επευφημεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων μέσων, η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου ήταν τρανσέξουαλ μετανάστρια που διαδήλωνε για την αντιμετώπιση μεταναστών της κοινότητας LGBT.