Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να παραλάβει 12 νέα σκάφη μαζί με επιπρόσθετα αεροπορικά και χερσαία οχήματα το 2022, δήλωσε ο νεοδιορισθείς διοικητής του στόλου αντιναύαρχος Βίκτορ Σοκολόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας συμμετέχει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και αποπερατώνει με επιτυχία όλες τις αποστολές που του ανατίθενται», δήλωσε ο Σοκολόφ, σύμφωνα πάντα με το TASS, σε μια ομάδα νεαρών αξιωματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε την Τετάρτη, πως ο Σοκολόφ διορίστηκε επικεφαλής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Αντικατέστησε τον Ιγκόρ Οσίποφ, επικεφαλής του στόλου από το 2019, έπειτα από μια σειρά αποτυχιών. Την περασμένη εβδομάδα, εκρήξεις, που σημειώθηκαν σε αεροπορική βάση στην Κριμαία, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος μιας αεροπορικής δύναμης του στόλου.

Τον Απρίλιο, η ναυαρχίδα του στόλου, το καταδρομικό Moskva, βυθίστηκε έπειτα από πυραυλικό πλήγμα, όπως ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Δύο μήνες αργότερα, ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αποσύρθηκε από το στρατηγικά σημαντικό Φιδονήσι (Snake Island) κοντά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Η Ρωσία αποκαλεί τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Το Κίεβο και οι κυβερνήσεις της Δύσης λένε πως είναι πρόσχημα για έναν ιμπεριαλιστικού τύπου κατακτητικό πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης