Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία για ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Ρώμη. Ο 87χρονος Ποντίφικας φέρεται να χρησιμοποίησε ένα υποτιμητικό σχόλιο για τους ομοφυλόφιλους σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Ιταλούς επισκόπους.

Συγκεκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως μεταδίδει το «BBC», φέρεται να είπε πως υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων στην εκκλησία και ότι «δεν χρειάζεται άλλους». Αυτό που προκάλεσε όμως θύελλα αντιδράσεων ήταν ο χυδαίος ιταλικός όρος που χρησιμοποίησε για να τους χαρακτηρίσει λέγοντας πως οι ιερατικές σχολές είναι ήδη πολύ γεμάτες από «frociaggine», που μεταφράζεται ουσιαστικά ως «αδερφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής από το Βατικανό δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το εάν ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο.

Ο πάπας επανέλαβε τη θέση ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε ιερατικές σχολές, υποστηρίζοντας ότι παρόλο που είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή.

Η εφημερίδα «Corriere della Sera» σημειώνει σε άρθρο της ότι ο Αργεντινός Πάπας, ο οποίος μιλάει τα ιταλικά ως δεύτερη γλώσσα, μπορεί να μην είχε επίγνωση του πόσο προσβλητική ήταν η έκφρασή του, προσθέτοντας ότι το σχόλιο έγινε δεκτό με απίστευτο γέλιο από τους επισκόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το 2013, στην αρχή της παπικής του θητείας, είχε πει: «Αν ένα άτομο είναι ομοφυλόφιλο και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;», ενώ πέρυσι επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν μέλη ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας σημαντικές συντηρητικές αντιδράσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης