Σε μεγάλο μέρος των Μεσοδυτικών περιφερειών των ΗΠΑ, της Κοιλάδας του Οχάιο, του Βορειοανατολικού και του Μέσου Ατλαντικού, ένα βαρύ στρώμα καπνού από τις δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ του Καναδά κινείται νότια, φέρνοντας επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και το Μανχάταν, στο πολυπληθέστερο δηλαδή κομμάτι της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι από τη Νότια Καρολίνα έως το Νιου Χάμσαϊρ έχουν λάβει συμβουλές για την ποιότητα του αέρα λόγω των επικίνδυνα μικρών σωματιδίων που περιέχουν καπνό.

Η Νέα Υόρκη είχε τη χειρότερη ποιότητα αέρα μεταξύ των μεγάλων πόλεων από το βράδυ της Τρίτης. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πλάνα από web κάμερα αποκάλυψαν μια κοκκινωπή-πορτοκαλί απόχρωση στον ουρανό πάνω από το Μανχάταν.

Τις ημέρες που ο αέρας είναι γεμάτος καπνό από την πυρκαγιά, συνιστάται στους κατοίκους να παραμένουν εσωτερικούς χώρους και να κρατούν τα παράθυρα κλειστά.

 Ένας άντρας στέκεται μπροστά στον ορίζοντα της πόλης της Νέας Υόρκης και στον ανατολικό ποταμό τυλιγμένο στον καπνό, στο Μπρούκλιν. Ο καπνός από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που φλέγονται στον ανατολικό Καναδά έχει παρασυρθεί νότια, καλύπτοντας την πολιτεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης