Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προετοίμασε το έδαφος για τις μακρές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό νέας γερμανικής κυβέρνησης, καθώς στρέφεται προς την οικοδόμηση συνασπισμού μετά την ήττα του κόμματός της στις περιφερειακές εκλογές, αναφέρει δημοσίευμα του «Bloomberg».

Οι διερευνητικές συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα καθώς οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι θα παρουσιάσουν τις “συγκρούσεις και τις δυσκολίες”, με τους αρχηγούς να συναντώνται για πρώτη φορά, μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, όπως επισήμανε η κ. Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια αρνήθηκε ότι οι απώλειες που σημείωσαν οι Χριστιανοδημοκράτες υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών στην Κάτω Σαξωνία την αποδυνάμωσαν. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον ασυνήθιστο πολιτικό σχηματισμό που δεν έχει υπάρξει πριν στη Γερμανία, είναι σωστό να υπάρξουν πολύ εντατικές διερευνητικές συνομιλίες» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σήμερα στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αφότου οι προκαταρκτικές συζητήσεις θα δημιουργήσουν κοινό έδαφος και θα διαρκέσουν «αρκετές εβδομάδες», δήλωσε με βεβαιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης