Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα ένα ρεκόρ 25.487 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ανήλθαν σε συνολικά 2.187.990 οι προσβληθέντες από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Το 24ωρο που πέρασε σημειώθηκε επίσης ρεκόρ 524 νέων θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο αυτή στη Ρωσία ανήλθε σε 38.062.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν παρέτεινε σήμερα πέραν της Πρωτοχρονιάς ως τις 15 Ιανουαρίου την περίοδο αυτοαπομόνωσης που συνιστούν οι Αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας στους κατοίκους άνω των 65 ετών και στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λόγους πρόληψης.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι Αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν ένα αυστηρό lockdown, λέγοντας ότι η λήψη στοχευμένων μέτρων επαρκεί.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον το 30% του προσωπικού των εταιρειών που βρίσκονται στην πρωτεύουσα, στο οποίο είχε ήδη συσταθεί τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μόσχα, η πόλη με περισσότερους από 12,5 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει ημερησίως χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης