Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης διέταξε την Πέμπτη την προφυλάκιση για διάστημα δύο μηνών του αμερικανικής καταγωγής ιδιοκτήτη της ρωσικής αλυσίδας καλλυντικών Rive Gauche και συνιδιοκτήτη κάποτε τoυ μεγαλύτερου διαδικτυακού καταστήματος λιανικής Ulmart, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 2,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (28,8 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο Όγκουστ Μάγιερ, ο οποίος έχει τη ρωσική υπηκοότητα και υπήρξε κατά το παρελθόν συνιδιοκτήτης του διαδικτυακού καταστήματος λιανικής πώλησης Ulmart, συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με τη σύζυγό του Ίνα στην Αγία Πετρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ο δικηγόρος του δήλωσε ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με μια παλιά επιχειρηματική διαφορά, ανέφερε το δικαστήριο.

Ο Mάγιερ, στο δικαστήριο μιλούσε μέσω διερμηνέα στα αγγλικά.

Ο Μάγιερ ζει στη Ρωσία από το 1999, δεν έχει πλέον την αμερικανική υπηκοότητα , αλλά είναι κατόχος διαβατηρίων της Ρωσίας, της Μάλτας και των νήσων Σαιντ Κιτς και Νέβις (νησιωτικό κράτος στην Καραϊβική, το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου-σ.σ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ίνα Μάγιερ, η οποία επίσης αρνείται τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης, τέθηκε επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανέφερε το δικαστήριο.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες αφορούσαν δάνεια που είχε λάβει από την κρατική τράπεζα Sberbank η εταιρεία Ulmart, η οποία έχει πλέον δεν υφίσταται. Από το 2017 για την ίδια υπόθεση, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, είχε κατηγορηθεί και ο άλλος συνιδιοκτήτης της Ulmart Ντμίτρι Κοστίνγκιν, ωστόσο αργότερα μετατράπηκε η κατηγορία σε «πρόκληση βλάβης χωρίς ενδείξεις υπεξαίρεσης» και το 2018 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 25 εκατομμυρίων ρουβλίων (300.000 ευρώ)

Η Sberbank ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εναπόκειται στους ερευνητές να προσδιορίσουν τους υπόπτους και ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να εισπράττει τα χρέη βάσει δανειακής σύμβασης.

Η Rive Gauche δήλωσε ότι η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτήν και ότι δεν θα την επηρεάσει με κανέναν τρόπο, έγραψε η εφημερίδα RBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης