Τους 58 έχουν φθάσει οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τα θύματα της επίθεσης.

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκληθεί επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο, καθώς και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Διαβάστε επίσης: Συρία: Αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο – 35 νεκροί, ανάμεσά τους και δύο παιδιά