Επίθεση της Σεμπάμπ είναι σε εξέλιξη σε ξενοδοχείο της Μογκαντίσου, αποδεικνύοντας ότι οι εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να πλήττουν την πρωτεύουσα της Σομαλίας.

Οι Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη αναφέροντας ότι στοχοθέτησαν «έναν χώρο όπου συχνάζουν» αξιωματούχοι. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στην παραλία Λιντό, στα νότια της Μογκαντίσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το βράδυ ακούγονταν ακόμη πυροβολισμοί και ασθενοφόρα στάθμευαν δίπλα στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. «Οι δυνάμεις ασφαλείας διέσωσαν πολλούς ανθρώπους από το κτήριο και η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε η πηγή αυτή.

 

«Ήμουν κοντά στο εστιατόριο Pearl Beach όταν άκουσα μια ισχυρή έκρηξη έξω από το κτήριο. Κατάφερα να φύγω αλλά κατόπιν ακούστηκαν σφοδρά πυρά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμπντιραχίμ Αλί.

 

«Το εστιατόριο ήταν γεμάτο, επειδή είχε ανακαινιστεί πρόσφατα», ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας, ο Γιασίν Νουρ, εκφράζοντας την ανησυχία του για δύο συναδέλφους του που βρίσκονταν εκεί και «δεν απαντούν πλέον στο τηλέφωνό τους».

 

Τον Αύγουστο του 2020 οι Σεμπάμπ είχαν επιτεθεί στο ξενοδοχείο Elite, σκοτώνοντας δέκα πολίτες και έναν αστυνομικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης