Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ενίσχυση του σουηδικού ΑΕΠ τόσο φέτος όσο και το 2015, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, προσθέτοντας ότι θα διατηρηθεί η «συντηρητική» δημοσιονομική πολιτική.

Το σουηδικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 1,9% για φέτος, έναντι προηγούμενης ανάπτυξης για ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,5%. Για το 2015 αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 3%, ενώ στην προηγούμενη πρόβλεψη η εκτίμηση τον τοποθετούσε στο 3,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μποργκ υποστήριξε ότι η αδύναμη ανάπτυξη αρκετών χωρών της υφηλίου πλήττει και τη σουηδική οικονομία, καθώς μειώνονται οι εξαγωγές, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της χώρας – εάν επανεκλεγεί στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου – δεν προτίθεται να εφαρμόσει περισσότερο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική.
Παράλληλα δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει, ήδη, προετοιμάσει σειρά μέτρων προκειμένου να υπάρξει στήριξη της οικονομίας, μεταξύ των οποίων πιθανώς να ενταχθούν αύξηση της φορολόγησης σε καπνό και αλκοόλ αλλά και των φόρων που πληρώνουν οι τραπεζικοί όμιλοι.

Πηγή: Wall Street Journal

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης