«Ο Ράιαν μας κοιτάζει από ψηλά και είναι πολύ ευτυχισμένος επειδή έσπασε ένα ρεκόρ» ήταν η φράση με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τιμή στον νεκρό των ειδικών δυνάμεων SEAL που σκοτώθηκε στην πρώτη επιχείρηση «εναντίον της τρομοκρατίας» στην Υεμένη που είχε διατάξει ως πρόεδρος ο Τραμπ τον περασμένο μήνα.

Η χήρα του «ήρωα για τις ΗΠΑ» William ‘Ryan’ Owens, Κάριν, δέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση -δάκρυα στον ουρανό- τα χειροκροτήματα του συνόλου των αντιπροσώπων του Κογκρέσου και την τρυφερή κίνηση της Ιβάνκα Τραμπ, που καθόταν δίπλα της και την θώπευσε στον ώμο.

»Ο Ράιαν πέθανε όπως έζησε: Πολεμιστής και ήρωας, μαχόμενος εναντίον της τρομοκρατίας για να εξασφαλίσει το έθνος», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η Κάριν Όουνς σκουπίζει τα δάκρυά της την ώρα των χειροκροτημάτων για το νεκρό σύζυγό της.

Ήταν η στιγμή που από τις δύο παρατάξεις τα μέλη του Κογκρέσου όρθια άρχισαν να χειροκροτούν. Το χειροκρότημα κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.

«Ο Αμερικανός ήρωας επιλοχίας Όουεν –όπως μας διδάσκει η Βίβλος– σκοτώθηκε κατά την μεγαλύτερη πράξη της αγάπης για τους φίλους του, την πατρίδα του και την ελευθερία μας. Ουδέποτε θα ξεχάσουμε τον Ράιαν», είπε ο πρόεδρος.

Όταν σταμάτησαν τα χειροκροτήματα, ο Τραμπ, για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, είπε: «Είμαι επίσης ευτυχής, επειδή όπως φαίνεται τώρα μόλις σπάσαμε ένα ρεκόρ!».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης