Ένα μικρό… θαύμα πέτυχε ο πιλότος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration – NOAA) Joseph Klippel, ο οποίος με το αεροσκάφος του μπήκε κυριολεκτικά στο μάτι του τυφώνα Πατρίσια, του ισχυρότερου που έχει καταγραφεί ποτέ στην αμερικανική ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τολμηρός πιλότος πετούσε επί δύο μέρες -ανήμερα και της επετείου του γάμου του, όπως επεσήμανε ο ίδιος- προσπαθώντας να μπει μέσα στον τυφώνα και να καταγράψει με ειδικά όργανα την ταχύτητα, την πορεία του και άλλα σημαντικά στοιχεία.

Ο Joseph Klippel αυτοαποκαλείται «κυνηγός τυφώνων» – και μάλλον δικαίως, αφού έχει πετάξει μέσα σε περισσότερους από 300 τυφώνες. Με τον συγκεκριμένο, φυσικά, να αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πρόκληση, αφού, όπως δήλωσε ο πιλότος, πριν μπει στον Πατρίσια δεν γνώριζε το μέγεθος της ισχύος του.

Ο τυφώνας, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, πλήττει από τα ξημερώματα το Μεξικό, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, ενώ τρεις πολιτείες έχουν εκκενωθεί.

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης