Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως «η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τις πλευρές που συγκρούονται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας να επιδιώξουν μiα ειρηνική επίλυση της ένοπλης σύρραξης».

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο Τζον Κέρι πρότεινε να διευρυνθεί η ομάδα των «διεθνών παικτών» οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ του Κιέβου και των ανταρτών στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ο Λαβρόφ τόνισε την ετοιμότητα της Ρωσίας να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη προς μια ειρηνική επίλυση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οποιαδήποτε πραγματικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με απευθείας διάλογο με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, κάτι το οποίο αποφεύγει με κάθε τρόπο το Κίεβο, [επειδή] έχει σαφώς ξεκινήσει μια πορεία για στρατιωτική καταστολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ