Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ Πτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν επέδειξε στους ομολόγους του από 20 χώρες, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης στη χώρα του, τη φωτογραφία ενός μαχητικού F-35 να πετάει πάνω από τη Βηρυττό!  

Θέλησε με αυτό το παράδειγμα να περάσει το μήνυμα ότι εφόσον το συγκεκριμένο μαχητικό -που έχει ήδη επιχειρήσει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις βομβαρδισμών στη Συρία κατά ιρανικών, κυρίως, στόχων- μπορεί να πετάει «αόρατο» πάνω από τον Λίβανο, τότε μπορεί να το κάνει και πάνω από το Ιράν!

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-35 σε μάχη, επεσήμανε  ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στον επίσημο λογαριασμό του στρατού στο Twitter.

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα» φέρεται να τόνισε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.

Και συγκεκριμένα, να πλήξει την πυρηνική εγκατάσταση της Τεχεράνης, εφόσον η τελευταία εφαρμόσει την απειλή της και προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου, σε συνέχεια του «ναυαγίου» της διεθνούς συμφωνίας για τα πυρηνικά…

Θυμίζεται ότι το σχέδιο βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν είναι καινούριο. Το 2012 Ισραηλινοί αξιωματούχοι, εκ των οποίων και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, προετοίμαζαν τον βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, τους σταμάτησε όμως η κυβέρνηση Ομπάμα, που πρόταξε τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμη: Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΑ σε Αεροπορικό Συνέδριο στο Ισραήλ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης