Τελετή προς τιμήν του πρέσβη των Η.Π.Α. στη Λιβύη, Christopher Stevens, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, Τρίπολη.

Το παρών στην ειδική εκδήλωση έδωσαν Αμερικανοί και Λίβυοι εκπρόσωποι από τον χώρο του στρατού και της πολιτικής ζωής, προκειμένου να τιμήσουν τον πρώτο αξιωματούχο των Η.Π.Α. που χάνει τη ζωή του στο εξωτερικό τα τελευταία 33 χρόνια. Ο Christopher Stevens σκοτώθηκε ύστερα από επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου (ημέρα Τρίτη). Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η παρουσίαση στο Διαδίκτυο ενός trailer της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», που προκάλεσε την οργή του Μουσουλμανικού Κόσμου λόγω του περιεχομένου της.

Εκτός από τον πρέσβη, εκείνη την ημέρα τρία μέλη του προσωπικού του αμερικανικού προξενείου έχασαν τη ζωή τους.

«Ο Christopher Stevens οραματίστηκε την υπόσχεση μιας ελεύθερης Λιβύης ακόμη και στις δυσκολότερες ημέρες της επανάστασης στη Βεγγάζη, όταν πολλοί άλλοι δεν μπορούσαν να το κάνουν», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α..

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης τον αποκάλεσε «φίλο του λαού της Λιβύης».

«Η πράξη κατά την οποία έπεσε νεκρός δεν σχετίζεται με τους πολίτες της Βεγγάζης και της Λιβύης. Έγινε από μια ομάδα παρανόμων οι οποίοι θα τιμωρηθούν γι αυτό», είπε.

Διαβάστε επίσης:
Μία χυδαία ταινία από χυδαίους ανθρώπους, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012, 11:30
Σοκαριστικές εικόνες με τον Αμερικανό πρέσβη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, 16:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας