Δύο αστυνομικοί εδέχθησαν πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Έως τώρα έχει συλληφθεί ένα άτομο, περίπου μία ώρα αργότερα από το πέρας του περιστατικού, που άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11 (τοπική ώρα) το βράδυ της Παρασκευής.

Σε πρώτη φάση όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι ότι ένας ένοπλος (ο οποίος έχει χτυπηθεί), διαφεύγει της σύλληψης.

Ίσως όμως, να πρόκειται για πιο πολλά άτομα και οι διαφυγόντες, να είναι περισσότεροι, διότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσαν οι πυροβολισμοί, στην περιοχή «Southcrest», είναι ακόμη ασαφείς σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές του Σαν Ντιέγκο προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο ένας από τους ενόπλους που έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι χτυπημένος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, διέφυγε από τη σκηνή πεζός, μέσα από στενάκια της περιοχής και πιστεύεται ότι ακόμη δεν έχει βρει καταφύγιο.

Συνολικά οκτώ αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών, νωρίτερα μέσα σ’ αυτό το μήνα, σε δύο χωριστά περιστατικά στο Ντάλας και στην Μπάτον Ρουτζ, πρωτεύουσα της Λουιζιάνα.  

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, όλα όμως είναι πιθανά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.