Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από το Ibrox Bar Marmaris, ένα αθλητικό μπαρ της Rangers FC στην παραλία Uzunyalı της Μαρμαρίδας, φαίνεται μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων να αγκαλιάζονται και να ρίχνουν στάχτες συγγενή τους λίγο έξω από την ακτή το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου.

Η οικογένεια φέρεται να ταξίδεψε με σκοπό να ρίξει τη στάχτη στην παραλία Uzunyalı, αγαπημένο σημείο του εκλιπόντος μέλους που έχασε τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υγειονομικές αρχές στη Μαρμαρίδα, στη νότια ακτή του Αιγαίου, κλήθηκαν να ξεκινήσουν μια εσπευσμένη έρευνα μετά τις αντιδράσεις των ανήσυχων ντόπιων για πιθανή μόλυνση του νερού.

 

Οι κολυμβητές προειδοποίησαν ότι η στάχτη στα νερά λίγα βήματα μακριά από την ακτογραμμή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό πως η διαδικασία της αποτέφρωσης σκοτώνει όλους τους πιθανούς μικροοργανισμούς που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία. Ωστόσο, η πρακτική της αποτέφρωσης δεν είναι νόμιμη στην Τουρκία. Υφίστανται λοιπόν περιορισμοί όσον αφορά τη μεταφορά στάχτης νεκρού στη χώρα.

Η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα και, ενώ επιτρέπεται σε μη μουσουλμάνους να ταφούν σύμφωνα με τις δικές τους πρακτικές ταφής εντός της χώρας, η καύση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης