Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.564 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 46 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ στάδιο τους 16.404 νεκρούς επί συνόλου 598.394 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες είναι ο υψηλότερος από τον Ιούλιο, ενώ οι μολύνσεις σε εθνική κλίμακα έχουν αυξηθεί κατά 37% μέσα σε 14 ημέρες, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα την περίοδο των εορτών, καθώς ΜΜΕ στη χώρα έκαναν λόγο για συνωστισμό σε εμπορικά κέντρα και στους δρόμους τα Χριστούγεννα.

Περίπου 700 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 546 διασωληνωμένοι. Το προηγούμενο 24ωρο έγιναν 48.273 τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή μοριακά τεστ), με τον δείκτη θετικότητας να φθάνει το 5,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα άρχισε εκστρατεία εμβολιασμού την Πέμπτη, ξεκινώντας με τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ως εδώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία.

Ο Πάρις είπε αυτή την εβδομάδα ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «το πρώτο τρίμηνο» του 2021 να έχουν εμβολιαστεί «5 εκατομμύρια» πολίτες και το «πρώτο εξάμηνο» της νέας χρονιάς να έχει ανοσοποιηθεί «το 80% του πληθυσμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης