Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (21/6), είπε χαρακτηριστικά ότι: «Οι επιθετικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε μια ολοένα βαθύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική αντιπαράθεση, μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων», γράφει η Tass.

Επίσης, δήλωσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι με τις επιθετικές πολιτικές που έχουν ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυξάνουν τα διακυβεύματα και να παρασύρονται όλο και πιο βαθιά στη στρατιωτική σύγκρουση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι προφανές ότι μια τέτοια πολιτική, την οποία χαρακτηρίζουμε ως απερίσκεπτη, είναι ικανή να οδηγήσει σε μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε για άλλη μια φορά την ουσία των στρατηγικών κινδύνων που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο και τον δυνητικά καταστροφικό χαρακτήρα των περαιτέρω εξελίξεων σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και «στέλνει συστηματικά σήματα απογοήτευσης στις δυτικές χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ertnews, abcnews.al

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης