H επιτυχία του «You’re Beautiful» μέσα από το album «All The Lost Souls» που κυκλοφόρησε το 2007 τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό.

Ο James Blunt παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είσαι ευχαριστημένος με την ανταπόκριση που είχε το νέο σου single, «Stay The Night»;
Σε γενικές γραμμές ναι. Δεν είμαι καλλιτέχνης πολλές επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάντα ήταν μία δύσκολη αγορά για μένα, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου τα πήγε καλά σε πωλήσεις και airplay. Ο κόσμος στα live ήδη γνωρίζει τα λόγια και είνaι ενθαρρυντικό, αφού κι εγώ ο ίδιος πολλές φορές τα ξεχνάω!

Άρα δεν απογοητεύτηκες με τη θέση που πήρε στα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Όχι. Εδώ πουλάνε περισσότερο τα άλμπουμ μου, και αυτό είναι σωστό για μένα. Είναι δύσκολο να νιώθω άσχημα όταν οπουδήποτε αλλού έχει γίνει επιτυχία.

Σε άγχωσε καθόλου το ποια θα ήταν η ανταπόκριση του κοινού;
Πιστεύω πως αυτές τις σκέψεις είναι καλύτερο να τις έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Είναι προτιμότερο να επικεντρώνεται κανείς στο τι τον ικανοποιεί ως καλλιτέχνη. Στο τέλος της ζωής μου, εγώ θα είμαι αυτός που έχει μείνει με το άλμπουμ στη συλλογή του , άρα προτιμώ να μείνω με κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, παρά να σκέφτομαι πως θα ικανοποιήσω τις δισκογραφικές εταιρείες ή πως θα φανώ αντάξιος των απαιτήσεων τους. Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιέχει το είδος της μουσικής που μου αρέσει να ακούω και πιστεύω πως τα τραγούδια του είναι τα καλύτερα που έγραψα ποτέ μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ζεις στην Ίμπιζα. Γιατί δεν ηχογράφησες το άλμπουμ εκεί;
Βρίσκομαι συνέχεια εκεί! Τα πρώτα δύο άλμπουμ μου τα ηχογράφησα στο Los Angeles γατί εκεί είναι η έδρα της δισκογραφικής μου εταιρείας, αλλά αυτό γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι η Ibiza είναι το σπίτι μου και το Λονδίνο το γραφείο μου. Θα μπορούσα να ηχογραφήσω κάποια μέρη του στην Ibiza, αλλά δεν έχω μάθει ακόμα να συνεννοούμαι στα ισπανικά με τους τεχνικούς! Στα ισπανικά μπορώ μόνο να παραγγείλω μπύρες, οπότε ένας Θεός ξέρει πως θα έβγαινε ένα άλμπουμ ηχογραφημένο εκεί.

Μάθαμε ότι ηχογράφησες ένα κομμάτι για τα clubs της Ibiza. Στο νέο σου άλμπουμ, Some Kind Of Trouble, υπάρχουν επιρροές από την dance σκηνή;

Όχι. Μου αρέσει να κυκλοφορώ στα clubs της Ibizaκαι να παίρνω ιδέες από τους ανθρώπους εκεί, αλλά τα dance κομμάτια συνήθως δεν έχουν φωνητικά, οπότε δεν θα ήμουν πολύ παραγωγικός σε αυτό το είδος.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου στιγμές στο album;
Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι μάλλον το «Turn Me On». Είναι περίεργο γιατί η δισκογραφική μου είχε απελπιστεί προσπαθώντας να μην το συμπεριλάβει στο άλμπουμ, τόσο πολύ που αρνήθηκαν να πληρώσουν για την ηχογράφηση του, οπότε η ηχογράφηση που ακούτε στο άλμπουμ είναι το demo. Ευτυχώς είναι δικό μου το άλμπουμ και όχι δικό τους, και αν θέλω να καταστρέψω την καριέρα μου, μπορώ να το κάνω!

Έχεις άγχος για τις πωλήσεις;
Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετρήσει κανείς την επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα είναι και κάτι ανούσιο. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ένα τραγούδι ή ένα άλμπουμ είναι πρώτο σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι και φυσικό πως σε κάποιες χώρες θα πάει καλά, ενώ σε άλλες όχι. Το να υπολογίσει κανείς την επιτυχία είναι δύσκολο όταν κυκλοφορείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης