Νίκος Ψαρράς: Μιλάει για το μέλλον του Εθνικού Θεάτρου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 08:38
Νίκος Ψαρράς: Μιλάει για το μέλλον του Εθνικού Θεάτρου
Με αφορμή τη χθεσινή και τη σημερινή παρουσίαση της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Μικρά Διονύσια» στο θέατρο Γης, δύο εκ των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Ψαρράς και η Ταμίλα Κουλίεβα, μίλησαν σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη στην εκπομπή «Life ΣΚΑΪ».

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός, όταν ρωτήθηκε για την αναβολή της παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, ήταν κάθετος στην απάντησή του: «Τα κρατικά μας θέατρα από τη σύνταξή τους δεν μπορούν να θεωρηθούν Δ.Ε.Κ.Ο., έχουν συνταχθεί για να παράγουν θέατρο και πολιτισμό και όχι για να είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κρίνοντάς τα Δ.Ε.Κ.Ο., σε 2-3 χρόνια μπορούν να περάσουν σε ξένα χέρια. Ποιος θέλει να δει το Εθνικό ή το Κρατικό Βορείου Ελλάδος να περάσουν σε ξένους;», ενώ η Ταμίλα Κουλίεβα επεσήμανε: «Έτσι κι αλλιώς η παράσταση θα ανέβει στην Επίδαυρο, στις 12 και τις 13 Αυγούστου».

Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να αποκαλύψει τις μειώσεις που δέχθηκαν οι ηθοποιοί των κρατικών θεάτρων της χώρας στις αμοιβές τους: «Προχθές, μας ήρθε μια εγκύκλιος από το Υπουργείο Πολιτισμού που μας ενημέρωνε πως τα 140-150 ευρώ που παίρνει για τα εκτός έδρας ένας ηθοποιός μειώνονται σε 30! Εγώ με 30 ευρώ την ημέρα δεν μπορώ ούτε να φάω ούτε να πληρώσω βενζίνες».

ΠΗΓΗ: yupi

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 08:38