Πριν o Σταμάτης Φασουλής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ανέβουν μαζί στη σκηνή, δεν γνωρίζονταν καν. Όμως, εκεί που συναντιούνται η πινακίδα γράφει «Καλώς ήρθατε στο Πάθος».

Αυτό το «ψέμα» είναι το μεγάλο πάθος της ζωής του Φασουλή. «Τρελαίνομαι. Η λατρεία μου για το θέατρο είναι σχεδόν διεστραμμένη. Έχω δει ανθρώπους στη σκηνή, τους οποίους δεν συμπαθώ και τους έχω ερωτευτεί. Το ταλέντο με αποστομώνει. Γι’ αυτό και, παρόλο που στην ιδιωτική μου ζωή η ζήλια πρωταγωνιστεί, στο θέατρο δεν μπορώ να ζηλέψω τίποτα. Μόνο να το ερωτευτώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οδυσσέας είπε χαρακτηριστικά: «Πολλά θέλω να του κλέψω. Όχι όμως να τα κλέψω και να μην τα έχει εκείνος. Η μετάγγιση, τα πράγματα που μπορεί να μου δώσει ο Φασουλής είναι πολύ πιο σημαντικά από τη ματαιοδοξία μου. Γιατί δεν έχω άλλο λόγο να κάνω αυτήν τη δουλειά από το να βρίσκομαι δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους, τους οποίους θα ήθελα να κλέβω».

Παίρνοντας πάσα, ο Παπασπηλιόπουλος ρίχνει μια ατάκα που ακούγεται παράταιρη: «Εγώ ζω το όνειρό μου. Ποτέ δεν οραματίστηκα να παίξω εκείνον ή τον άλλον ρόλο. Το όνειρό μου είναι αυτό που είμαι τώρα. Βρίσκομαι στη δουλειά έτσι όπως θέλω να βρίσκομαι, συνεργάζομαι με αυτούς που θέλω, είμαι πολύ τυχερός. Μακάρι όλο αυτό που ζω να μείνει έτσι για πάντα».

Η απάντηση του Φασουλή είναι ακόμη πιο αναπάντεχη: «Εγώ ποτέ δεν ένιωσα πως πραγματοποίησα τα όνειρά μου. Εκείνα που ονειρεύτηκα σαν μικρό παιδί, πριν πάω καν σχολείο, δηλαδή το όνομά μου με χρυσά γράμματα στο σινεμά Νέον που είχαμε στη Σαλαμίνα, δεν έγιναν πραγματικότητα. Ό,τι έγινε κατόπιν δεν το άλλαξε αυτό, ήταν πια πολύ αργά. Εκείνο το έρημο το παιδάκι δεν έχει ικανοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συχνά, μου έρχονται ηθοποιοί που είναι τόσο σφιγμένοι, τόσο πεπεισμένοι ότι πρέπει να υποφέρουν για να παίξουν, ώστε δε χαλαρώνουν με τίποτα. Όμως, οι ανάσες της αντίθεσης είναι που δίνουν νόημα στο δραματικό ή στο κωμικό. Δεν υπήρχε δραματική σκηνή της Παξινού χωρίς μια κωμική ατάκα προηγουμένως. Ίσως αυτό δεν τονίζεται τόσο στην Ελλάδα. Σ’ εμάς, όταν κάτι είναι δραματικό, το δάκρυ πρέπει να πέφτει κορόμηλο, κι όταν είναι κωμωδία όλοι ουρλιάζουν σαν να τους έχεις βάλει νέφτι στον κώλο».

ΠΗΓΗ: Nitro

Διαβάστε επίσης: Παπασπηλιόπουλος-Δαδακαρίδης: Μια παλιά φιλία

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης