Η Victoria Hislop ανοίγει την καρδιά της και μιλάει σε γνωστή εφημερίδα για το βιβλίο της, το οποίο έχει γίνει best seller σε όποια χώρα κι αν έχει κυκλοφορήσει. Αν και η μεταφορά του στην οθόνη θα μπορούσε να γίνει στο Hollywood, εκείνη το αρνήθηκε, επειδή δεν την άφηναν να είναι παρούσα στα γυρίσματα.

Αλήθεια, η ίδια τι γνώμη έχει για το τηλεοπτικό αποτέλεσμα του «Νησιού» και τι γνώμη έχει για τους πρωταγωνιστές που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή παραγωγή; «Πιστεύω ότι ήταν μια φανταστική παραγωγή, απίστευτη ηθοποιία, απίστευτη κινηματογράφηση, φανταστική σκηνοθεσία, υπέροχη μουσική, κοστούμια, μακιγιάζ, σκηνικά, όλα απολύτως παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε η συγγραφέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη μίλησε για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο βιβλίο και την τηλεοπτική σειρά: «Ο κόσμος αντέδρασε διαφορετικά. Πολλά από αυτά που συμπληρώθηκαν στο σίριαλ και δεν υπήρχαν στο βιβλίο, βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα, πράγματα που προέκυψαν από την έρευνα για την πραγματική Σπιναλόγκα, οπότε δεν με ενόχλησαν καθόλου. Για μένα η βασική ίσως διαφορά ήταν ότι οι ηθοποιοί ήταν πιο όμορφοι από τους ανθρώπους που είχα φανταστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει πως «οι χαρακτήρες της φαντασίας μου ήταν ίσως ελαφρώς λιγότερο ευχάριστοι αισθητικά, αλλά αυτό ήταν μια καλή απόφαση της παραγωγής. Η κινηματογραφική-τηλεοπτική εκδοχή ενός βιβλίου δεν μπορεί να είναι ποτέ η ίδια με το βιβλίο. Πάντα δίνει έμφαση σε διαφορετικά στοιχεία ή προσθέτει νέα πράγματα. Είναι απλώς μια ερμηνεία. Το βιβλίο είναι πάντα εκεί».

Πηγή: espresso

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης