Μόλις το 0,8 του ελληνικού πληθυσμού (80.000 άτομα) έχουν υιοθετήσει τις συνήθειες της vegan διατροφής. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε μέσα στο 2019 στην πλειονότητά τους είναι ηλικίας 18 έως 25 ετών. Πρόκειται για ανθρώπους που ενώ έτρωγαν όλες τις ομάδες τροφών συνειδητοποίησαν πως χωρίς ιδιαίτερη πειθαρχία μπορούν να λαμβάνουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός προκειμένου να είναι υγιείς χωρίς να αλλάξουν άρδην τις έως σήμερα συνήθειές τους.

Μερικές αλλαγές προς τη φιλοσοφία της φυτοφαγικής διατροφής αξίζουν σε βάθος χρόνου καθώς επενδύοντας από νέοι σ΄αυτές θα έχουμε μεγαλώνοντας χαμηλότερη χοληστερίνη, υψηλό μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως να μη νοσήσουμε και ποτέ από διαβήτη τύπου 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν οι φίλοι σου ή το στενό σου περιβάλλον δεν ασπάζονται τη μεταστροφή σου στο βιγκανισμό μπορείς να τους εξηγήσεις πως το να αποκλείσεις από τη διατροφή σου το κρέας, το ψάρι, το κοτόπουλο και τα παράγωγά τους δεν είναι μια μόδα που αποφάσισες να ακολουθήσεις στα ξαφνικά γιατί τρελάθηκες αλλά μια ενσυνείδητη επιλογή.

Ο βιγκανισμός είναι μια φιλοσοφία ζωής ενάντια στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων είτε αφορά στο φαγητό, είτε στον τρόπο ένδυσης και υπόδησης. Υιοθετώντας το βιγκανισμό θωρακίζουμε την υγεία μας. Νιώθουμε και είμαστε απόλυτα υγιείς, χάνουμε βάρος λόγω τις έλλειψης ζωικών λιπαρών (ειδικά στην αρχή) και το σώμα μας μη συσσωρεύοντας τοξίνες αρρωσταίνει όλο και πιο σπάνια.

Οι vegans τρώνε τα πάντα ακόμη και burgers όπως ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Άλλωστε, κανείς δεν είπε να γίνεις ιερομάρτυρας και να στερείσαι γεύσεις και επιλογές που έμαθες να τρως από παιδί. Κανείς δε σου ζήτησε να μη λαχταράς μια μακαρονάδα με κιμά ή ένα burger όπως κάθε λιχούδης άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγαπημένη σε όλους μας αλυσίδα Goody’s Burger House αποφάσισε να προσθέσει στο ήδη πλούσιο μενού της το «Meat Free Burger», θέλοντας να καλύψει την ανάγκη όσων αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Ακόμη κι εσύ που ίσως χαμογελάς διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο σε προ(σ)καλώ μια φορά να δοκιμάσεις να το παραγγείλεις. Μοιάζει εκ πρώτης και δεύτερης και τρίτης όψεως με τα λαχταριστά και αγαπημένα burgers που αγαπήσαμε από παιδιά αλλά είναι 100% vegan.

Τις προάλλες έκανα ένα πείραμα. Πήγα με το φίλο μου στα Goody’s και παρήγγειλα ένα κλασσικό burger και το νέο «Meat Free Burger. Του έδωσα να δοκιμάσει από το δικό μου και πραγματικά έγλειφε και τα δάχτυλά του καθώς ήταν εξίσου ζουμερό και απολαυστικό.

To νέο vegan burger των Goody’s Burger House παρασκευάζεται μόνο από φυτικά συστατικά, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (19gr φυτικής πρωτεΐνης/τεμάχιο), είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει λιγότερα λιπαρά από ένα αντίστοιχο μπιφτέκι από κρέας.

Το «Meat Free Burger» αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα είτε πας με τους φίλους σου να φας, είτε το παραγγείλεις στο γραφείο.  Θα σε χορτάσει και θα  σου δώσει πίσω τη χαμένη σου ενέργεια. Η δε τιμή του είναι ιδιαιτέρως προσιτή και επειδή ξέρω πως θα το λατρέψεις σε διαβεβαιώνω πως δε θα έχεις υποστεί οικονομική αφαίμαξη στο τέλος του μήνα.

«Για να το δοκιμάστε τώρα μπείτε εδώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης