Αμέτρητοι είναι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο που μέσα στη διάρκεια της μέρας αισθάνονται μια έντονη επιθυμία για γλυκό. Μια λιγούρα για μια γλυκιά αμαρτία που θα φέρει ευφορία στο μυαλό και την ψυχή. 

Οι Αθηναίοι όμως που ξέρουν καλά αυτήν τη ζαχαρένια κατηγορία τροφίμων δεν ονειρεύονται ένα οποιοδήποτε γλυκό αλλά μια πάστα ή μια τάρτα σοκολάτας από το ζαχαροπλαστείο Lateau. Πρόκειται για έναν χώρο, που είναι σωστή πανδαισία γεύσεων, με χρόνια ιστορίας και ζαχαροπλαστικής δημιουργίας. 

Γιατί το Lateau εντάσσεται στα ιστορικά ζαχαροπλαστεία των Αθηνών;

Το Lateau γεννήθηκε το 1986 από την οικογένεια Γαλανάκη, που είχε ήδη μεγάλη ζαχαροπλαστική εμπειρία. Στην αρχή στη Ζωγράφου και αργότερα –μέχρι και σήμερα– στους Αμπελόκηπους, το ζαχαροπλαστείο με τις ιδιαίτερες δημιουργίες του αγκαλιάστηκε από τους Αθηναίους. Παραδοσιακά γλυκά, όπως οι δίπλες Καλαμάτας, το σοκολατένιο σαραγλί και οι τούρτες μπλακ φόρεστ, αποτελούν από τότε μέχρι σήμερα μεγάλες επιτυχίες του ζαχαροπλαστείου.

Με το πέρασμα των χρόνων και την ανάληψη καθηκόντων και από τη νέα γενιά, το Lateau δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να πρωτοτυπεί. Το γεγονός ότι έχει ένα από τα πρώτα ισχυρά eshops στην κατηγορία του το κατατάσσει ψηλά στη σύγχρονη ιστορία των ζαχαροπλαστείων. Πελάτες παραγγέλνουν μοναδικές τούρτες, κεράσματα και αλμυρές νοστιμιές για ειδικές περιστάσεις, όπως αρραβώνες, γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια, και κάθε είδος εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, και φτάνουν με προσοχή στον χώρο τους μέσα σε λίγες ημέρες. 

Τι κάνει τα γλυκά του Lateau ξεχωριστά;

Ο ανταγωνισμός στην αγορά γλυκών είναι μεγάλος, καθώς, ειδικά στην Αθήνα, δεν υπάρχει γειτονιά χωρίς ζαχαροπλαστείο. Το Lateau, συνδυάζοντας την παράδοση με το μοντέρνο και προσφέροντας πάντοτε φρέσκα γλυκά, έχει καταφέρει να κερδίσει την πρώτη θέση στην καρδιά πολλών ανθρώπων σε όλη την Αθήνα και τις τριγύρω περιοχές. Αυτό το έχει πετύχει χάρη στα εξής στοιχεία:

Άριστες πρώτες ύλες: Όπως και στη μαγειρική, όταν οι πρώτες ύλες είναι ποιοτικές, το αποτέλεσμα αποκλείεται να μην είναι εξαιρετικό. Η επιλεκτικότητα στα υλικά που μπαίνουν και χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο –μαζί με την αγάπη– φτιάχνουν ασυναγώνιστα γλυκά. 

Πρωτότυπες γεύσεις: Στα ράφια και τα ψυγεία του Lateau συνυπάρχουν παραδοσιακά γλυκά, που συναντιούνται σε όλα τα ζαχαροπλαστεία, μαζί με γλυκές δημιουργίες που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Το παγωτό με γεύση κόλλυβα αποτελεί μια από τις αγαπημένες γεύσεις των πελατών. 

Προσιτές τιμές: Πολλές φορές ζαχαροπλαστεία που είναι γνωστά για την υψηλή ποιότητα των υλικών τους και τη φρεσκάδα των γλυκών τους έχουν απλησίαστες τιμές. Το ίδιο δεν ισχύει για το Lateau, όπου πεντανόστιμα και φρεσκότατα γλυκά προσφέρονται σε οικονομικές τιμές. 

Γλυκά για όλους: Το Lateau έχει πολλές νόστιμες επιλογές τόσο για τους λάτρεις της σοκολάτας όσο και για εκείνους που αποφεύγουν τα γλυκά. Πέρα από διάφορες σοκολατένιες εκρήξεις, προσφέρονται εντυπωσιακές νηστίσιμες και vegan δημιουργίες. Επίσης, υπάρχουν στον κατάλογο και γλυκά ειδικά για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη

Εξατομικευμένη διακόσμηση: Αν κάποιος έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για τη δική του τούρτα γενεθλίων ή ενός αγαπημένου προσώπου, οι επαγγελματίες του Lateau μπορούν να το κάνουν πράξη. Τετράγωνες, ψηλές (με ορόφους) και τρισδιάστατες τούρτες αποκτούν τα σχέδια και τα χρώματα που επιθυμεί ο κάθε πελάτης. 

Καθημερινοί άνθρωποι και celebrities πηγαίνουν με τα πόδια ή με το κινητό στο ζαχαροπλαστείο Lateau, γιατί ξέρουν ότι εκεί θα βρουν φρέσκα και όμορφα γλυκά που αγαπούν αλλά και γεύσεις που θα τους εκπλήξουν.