Σε μια γειτονιά της Κορίνθου, ο παππούς Δημήτρης καθόταν στη βεράντα, με το βλέμμα καρφωμένο στον ορίζοντα. Το ζαρωμένο πρόσωπό του έφερε μια βαθιά αίσθηση λύπης καθώς θυμόταν τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν κατακλύσει την αγαπημένη του πόλη το 1997. Έχοντας αυτές τις αναμνήσεις δεν μπορούσε παρά να αισθάνεται συμπόνοια για τους ανθρώπους που είχαν χάσει τα σπίτια τους στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Καθώς συλλογιζόταν τα γεγονότα, τον πλησίασε η εγγονή του, η Κατερίνα, η οποία ήθελε να του προσφέρει παρηγοριά με τα καλά νέα που είχε να μοιραστεί μαζί του. «Παππού», άρχισε η Κατερίνα, «ξέρω ότι όλα τα γεγονότα των ημερών σου ξυπνούν μνήμες από τις πλημμύρες του 1997, όμως στις μέρες μας υπάρχουν δράσεις που δίνουν ελπίδα μέσα στην απόγνωση».

Ο παππούς Δημήτρης  ρώτησε την εγγονή του τι ήταν αυτό που την έκανε να είναι τόσο αισιόδοξη. Η Κατερίνα, με ένα χαμόγελο, ξεκίνησε να μιλάει για τη φιλοσοφία της Κωτσόβολος και του εμπνευσμένου της προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παππού, η Κωτσόβολος κάνει κάτι απίστευτο για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρεςΈχει ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το «Δεύτερο Σπίτι», για τη στήριξη με τη δωρεά συσκευών πρώτης ανάγκης των οικονομικά ευάλωτων πολιτών στις πληγείσες περιοχές».

 

Τα μάτια του παππού Δημήτρη φωτίστηκαν από ενδιαφέρον: «Πώς υλοποιούν το πρόγραμμα;». Η Κατερίνα εξήγησε πως για να υποστηρίξει τους πληγέντες κατοίκους, η Κωτσόβολος προσφέρει ειδικές τιμές σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων, με επιπλέον όφελος ακόμα και στις ήδη υπάρχουσες προσφορές. Συγκεκριμένα: 20% επιπλέον όφελος σε οικιακές συσκευές, έως 10% επιπλέον όφελος σε προϊόντα τεχνολογίας, 30% επιπλέον όφελος σε υπηρεσίες προστασίας Total Support Insurance, καθώς και δωρεάν μεταφορικά και υπηρεσίες εγκατάστασης. Μόλις πριν από μία  εβδομάδα, παρέδωσε 2,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες δήμους, που συγκέντρωσαν οι άνθρωποί της σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παππούς Δημήτρης συγκινήθηκε από τη δέσμευση της εταιρείας προς την κοινωνία και ρώτησε να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι». Η Κατερίνα άνοιξε την ιστοσελίδα του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι» και συνέχισε να εξιστορεί στον παππού της «Το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» από την έναρξή του έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερες από 1300 οικογένειες παρέχοντας βασικές συσκευές όπως ψυγεία, κουζίνες και πλυντήρια ρούχων. Είναι ένα πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας με κοινωνικό αντίκτυπο και οι καταναλωτές το έχουν αγκαλιάσει ολόψυχα. Πιστεύουν ότι ακόμη και μια μικρή πράξη αγάπης μπορεί να αλλάξει τη ζωή μιας οικογένειας προς το καλύτερο».

Η επόμενη ερώτηση του παππού Δημήτρη ήταν γεμάτη ελπίδα: «Πώς μπορεί κάποιος να συνεισφέρει, Κατερίνα μου, στην ενίσχυση των κατοίκων στις περιοχές της Θεσσαλίας;» «Μπορεί αν μένει εδώ στην Κόρινθο (ή την Αττική, την Χαλκίδα, την Λειβαδιά, την Θήβα ή την Άμφισσα) να δωρίσει τις παλιές του συσκευές επισκεπτόμενος ένα κατάστημα Κωτσόβολος και εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του να κάνει δωρεά στο «Δεύτερο Σπίτι». Εναλλακτικά, μπορεί να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο (210-2899999) ή να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος. Η Κωτσόβολος θα παραλάβει τη συσκευή του, θα την ελέγξει αν πληροί τα κριτήρια, θα την απολυμάνει και θα τη διαθέσει δωρεάν σε μια ευάλωτη οικογένεια στη Θεσσαλία. Ως ένδειξη εκτίμησης, θα του δώσουν μια δωροεπιταγή Κωτσόβολος αξίας 30€ για την επόμενη αγορά του άνω των 99€».

 

Συγκλονισμένος από τον θετικό αντίκτυπο που είχε η Κωτσόβολος, ο παππούς Δημήτρης ένιωσε για άλλη μια φορά αισιοδοξία. «Κατερίνα, αυτή είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία. Θέλω να είμαι μέρος της και να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη».

Καθώς η Κατερίνα και ο παππούς της  συζητούσαν για το πρόγραμμα, διάβασαν ότι η Κωτσόβολος διατηρεί από την πρώτη στιγμή των πλημμυρών, συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς. Έχουν παράσχει περίπου 100.000 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού, σημαντικές ποσότητες ειδών καθαρισμού, τροφίμων και σχολικού υλικού στις πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, έχει διαθέσει φορτηγά από το στόλο της για να διευκολύνει τη διανομή των απαραίτητων προμηθειών στους δήμους που έχουν ανάγκη. Τέλος, το αφοσιωμένο προσωπικό των τοπικών καταστημάτων έχει συμβάλει με συνέπεια σε διάφορες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην υποστήριξη των συμπολιτών τους.

Παππούς και εγγονή συνειδητοποίησαν ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, υπάρχουν αχτίδες αισιοδοξίας που οφείλονται σε πράξεις καλοσύνης. Η Κωτσόβολος με το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» είχε μετατρέψει την αγωνία του παππού σε μια ανανεωμένη αίσθηση σκοπού, υπενθυμίζοντάς του ότι η ενσυναίσθηση και οι βιώσιμες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να χαράξουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Δες περισσότερα εδώ για το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης