Η χρήση των προσθέτων στα τρόφιμα θα γίνει σύντομα ακόμη πιο ασφαλής και θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαφάνεια χάρη σε δύο νομοθετικές πράξεις που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ημέρα αποτελεί ορόσημο όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στον τομέα των τροφίμων» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος υγείας και καταναλωτών John Dalli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έγκριση των δύο κανονισμών για τα πρόσθετα θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τόσο τη θέση των πολιτών όσο και τη θέση του βιομηχανικού κλάδου, αφού κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί ευκολότερα να γνωρίζει ποια πρόσθετα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα», πρόσθεσε.

«Με δυο λόγια, αυτό σημαίνει καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και, ταυτόχρονα, εφοδιασμό της βιομηχανίας τροφίμων της ΕΕ μ’ ένα κατάλληλο εργαλείο για την παραγωγή νέων καινοτόμων και ασφαλέστερων προϊόντων», κατέληξε ο Επίτροπος κ. Dalli.

Πηγή:agronews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης