Πιθανότατα εντός της ημέρας, αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η επάρκεια στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς καυσίμων, η οποία είχε φτάσει σε οριακό σημείο τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών. Ήδη από χθες και ενώ το Σάββατο είχε κηρυχθεί παράνομη η απεργία, ξεκίνησαν να εκτελωνίζονται και να διατίθενται καύσιμα και στην Αθήνα, καθώς προσήλθαν στα καθήκοντά τους τελωνειακοί. Έτσι, αρκετά από τα πρατήρια που άνοιξαν χθες μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. Αργά χθες το βράδυ, έληξε και επισήμως η απεργία, και ως εκ τούτου σήμερα αναμένεται να υπάρξει πλήρης ανεφοδιασμός της αγοράς και των πρατηρίων στα οποία είχε εξαντληθεί η βενζίνη.

Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν δημιουργηθεί σημαντικές ελλείψεις στην αγορά ενώ, μέχρι το Σάββατο, είχε εξαντληθεί η αμόλυβδη βενζίνη στο περίπου 95% των πρατηρίων της Αθήνας. Οι ελλείψεις στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι ορισμένα πρατήρια εφοδιάστηκαν με καύσιμα από το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο η τιμή της αμόλυβδης. Και αυτό γιατί στο κόστος ενσωματώθηκε «καπέλο», για να καλυφθεί το μεταφορικό κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει των στοιχείων του παρατηρητηρίου τιμών, χθες εμφανίστηκαν τιμές που ξεπέρασαν το 1,36 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή για την απλή αμόλυβδη ήταν στο 1,24 ευρώ το λίτρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης