Απεργία στα Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 06:00
Απεργία στα Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ , τα ραδιοτηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., συνεπώς, μπορούν να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα πρακτορεία διανομής Τύπου από τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθούν τα αιτήματα των δημοσιογράφων:

- να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

- να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών

- να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης

- να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων

- να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν

- να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων

- να καταργηθούν τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 06:15