Παραιτήθηκε η Σεμίνα Διγενή από την ΕΡΤ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009, 21:20
Παραιτήθηκε η Σεμίνα Διγενή από την ΕΡΤ

Τοπ Στόρις τέλος. Η Σεμίνα Διγενή υπέβαλε την παραίτησή της από την ΕΡΤ στα μέσα της τηλεοπτικής σεζόν, καθώς ήταν πολύ ενοχλημένη από δημοσιεύματα που την ήθελαν να αμείβεται αδρά από την κρατική τηλεόραση, ενώ το παράπονό της είναι ότι η διοίκηση ουδέποτε την «κάλυψε» από τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σεμίνα Διγενή υποβάλει την παραίτησή της... Αυτή τη φορά όμως, έγινε δεκτή.

Η επιστολή της, αναφέρει:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ θερμά που δεχτήκατε την τρίτη κατά σειρά παραίτησή μου, κατανοώντας τους λόγους που δεν ανέχομαι πλέον την ανάμειξη του ονόματός μου σε κοστολόγια εταιρειών παραγωγής, προβλημάτων και όχι εκπομπών.

Επειδή, όμως, τη συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής, σας την πρότεινα εγώ και επειδή «συμπτωματικά» μετά από τη διαπίστωση του λάθους εκ μέρους όλων μας, άρχισε καθημερινά να εμπλέκεται το όνομά μου σε απίστευτα ποσά με τα οποία -όπως γνωρίζετε κι εσείς και οι συνεργάτες μου και κυρίως οι υπεύθυνοι παραγωγής- δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση, αποφασίζω να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να υποστεί περαιτέρω κακοποίηση, γιατί περί κακοποίησης πρόκειται.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά σας απέναντί μου, αλλά και για τη βοήθεια και τη στήριξη στο ξεκίνημα της εκπομπής. Όλοι γνωρίζαμε ότι «έπαιζε» σε λάθος μέρα και ώρα, όλοι παραδεχόμασταν ότι γινόταν καλή δουλειά, όμως, όπως λέγατε κι εσείς, «η ΕΡΤ θέλει χρόνο για να χτίσει εκπομπές».

Ο δικός μου χρόνος, όμως, (αντοχών και υπομονής) μόλις τελείωσε και παρότι αγαπώ αυτό που κάνω, το σταματάω εδώ για το καλό όλων. (Υπενθυμίζω ότι η πρώτη μου παραίτηση δόθηκε σε σας πριν από έναν χρόνο, όταν έβλεπα ότι η εκπομπή, παρά τις προσπάθειες όλων μας, δυσκολευόταν να ορθοποδήσει απέναντι σε ζωντανές εκπομπές καυτής πολιτικής επικαιρότητας, και η δεύτερη τον Νοέμβριο παρουσία του κ. Γόντικα, όταν άρχισε να πρωταγωνιστεί το όνομά μου σε ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα).

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καλημέρη για την πρότασή του να παραμείνω σύμβουλός σας, αλλά και σας που πριν από μία εβδομάδα μου προτείνατε να συνεχίσω τη συνεργασία μου με τη ΝΕΤ. Ήταν τιμή για μένα η δουλειά μου στη ΝΕΤ, αλλά δεν διεκδικώ πλέον ούτε ένα ευρώ από τη δημόσια τηλεόραση, όπως δεν διεκδίκησα -και φυσικά δεν πήρα- ούτε ένα ευρώ από το κοστολόγιο των 14 εκπομπών του «Τοπ Στόρις». Καλή τύχη.»

Τι κι αν όνειρο των περισσοτέρων είναι να πάρουν σύνταξη από την κρατική τηλεόραση. Η Σεμίνα Διγενή «βάζει το καπελάκι της στραβά» και αποχωρεί... Πάντως, η εκπομπή θα συνεχίσει να προβάλλεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009, 21:20