Η παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία παρά το ότι ήταν  γνωστές οι κακές τους σχέσεις με τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη.

Την απόφαση παραίτησής του γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ  αναφέροντας ως επίσημο λόγο ότι έκλεισε ένας  κύκλος μετά και τη δεύτερη θητεία του στο κρατικό κανάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το κλίμα το τελευταίο διάστημα ήταν εκρηκτικό στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, λόγω της υπόθεσης του δημοσιογράφου Αχιλλέα Πατσούκα που είχε εμφανιστεί – εκ παραδρομής όπως υποστήριξαν στελέχη της ΕΡΤ ενώπιον του πειθαρχικού συμβούλιου της ΕΣΗΕΑ – ως ανταποκριτής στη Μόσχα ενώ  έδινε τα ρεπορτάζ του από την Κυψέλη.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο κ. Γαμπρίτσος ήταν πυρ και μανία με όσους είχαν την ευθύνη για την υπόθεση Πατσούκα, ακόμη και αν πράγματι  ήταν λάθος, καθώς όφειλαν να έχουν φροντίσει να μην  εκτεθεί η ΕΡΤ και η διοίκησή της.

Το δεύτερο καυτό θέμα φαίνεται να ήταν το Ertnews που άρχισε να εκπέμπει λίγο καιρό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ως η μόνη λύση για τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν τη συνεχή ροή πληροφόρησης μετά την απόφαση της διοίκησης να «κόψει»  την 24ωρη ενημέρωση λόγω των χαμηλών νούμερων τηλεθέασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίγουρο είναι ότι η παραίτησή του θα δρομολογήσει εξελίξεις, πόσο μάλλον καθώς ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Γαμπρίτσος θα παραμείνει στην ΕΡΤ έως ότου προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της θέσης του. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης