Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Ιουνίου και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις που εξέλαβε.

Αναλυτικά:

«Συνεδρίασε σήμερα (17/6) το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ και ασχολήθηκε με τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης και τρέχοντα ζητήματα.

Αναλυτικότερα:

1) Οικονομικά

Αποφασίστηκε η ενημέρωση των Μελών του Συνδέσμου για την οικονομική κατάσταση και τα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί, με ταυτόχρονη υπενθύμιση των καταστατικών υποχρεώσεων που υπάρχουν σ’ ότι αφορά την εκπλήρωση των ετήσιων συνδρομών.
Επιπλέον, εξετάστηκαν τρόποι και διαδικασίες, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν οικονομικούς πόρους στον Σύνδεσμο.

2) Εκδηλώσεις

Υπήρξε ενημέρωση για τον ετήσιο προγραμματισμό και σχεδιασμό των εκδηλώσεων του Συνδέσμου, με παράλληλη παρουσίαση και εξέταση προτάσεων και ιδεών για την υλοποίησή τους.

Ειδικότερα:
• Σε ό,τι αφορά τα Δημοσιογραφικά Βραβεία, αποφασίστηκε η κατάργηση της αυτοπρότασης, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, οι οποίες για να ισχύσουν θα πρέπει να είναι περισσότερες της μιας (1), ανά βραβευόμενη κατηγορία.
• Σχετικά με την Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, αποφασίστηκε να ισχύσει η μια ψήφος ανά κατηγορία στη βάση αξιολογημένου ψηφοδελτίου, που θα αποστέλλεται στους συναδέλφους – μέλη του ΠΣΑΤ, για την σχετική ψηφοφορία.

3) Επιτροπή Ανέργων

Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ., με βάση όσων προβλέπονται στο Καταστατικό, η Επιτροπή Ανέργων του Συνδέσμου συμπληρώνεται με τα μέλη του, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου και Ιορδάνη Κεστελίδη, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Απο πλευράς Δ.Σ. στην επιτροπή, μετέχουν ο πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου και τα μέλη του Δ.Σ. Δήμος Μπουλούκος και Φάνης Σκύφτας.

4) Εγγραφές Μελών

Με την ευκαιρία της εγγραφής νέων μελών στον Σύνδεσμο (η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 30/6/15), θα εξεταστεί η περίπτωση και των Συνδεδεμένων μελών, που πρέπει αναλόγως να ενταχθούν στο Μητρώο Μελών.

5) Εργασιακά

Το Δ.Σ. ασχολήθηκε διεξοδικά με τα εντεινόμενα κρούσματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών στα αθλητικά ΜΜΕ και αθλητικά τμήματα των ΜΜΕ, που έχουν ως αποτέλεσμα, αφενός την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και αφετέρου την όξυνση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας αθλητικών συντακτών.
Σχετική ανακοίνωση θα υπάρξει και ειδικοτέρα επί του θέματος.

Στο Δ.Σ. έγινε επίσης ενημέρωση των δράσεων που υπήρξαν στο διάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση του (27/5/15)».