Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθε το bitcoin σήμερα πλησιάζοντας τα 40.000 δολάρια ύστερα από ένα ακόμα Σαββατοκύριακο αντίδρασης σε αναρτήσεις στο Twitter από τον επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ, ο οποίος απέρριψε τις επικρίσεις για την επιρροή του στην αγορά και δήλωσε ότι η Tesla πούλησε bitcoin αλλά ίσως να ξεκινήσει και πάλι συναλλαγές με αυτό.

Η τιμή του bitcoin επηρεάζεται από τις απόψεις του Μασκ εδώ και μήνες, από τότε που η Tesla ανακοίνωσε την αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και είπε ότι θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής. Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία ηλεκτρονικών οχημάτων δεν θα δέχεται το bitcoin λόγω ανησυχιών για την υψηλή ενέργεια που απαιτεί η εξόρυξή του (mining) και το πόσο συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση για λογική (-50%) χρήση καθαρής ενέργειας από τους μεταλλευτές (miners) με θετική μελλοντική τάση, η Tesla θα αρχίσει και πάλι να επιτρέπει τις συναλλαγές με bitcoin» ανέφερε ο Μασκ χθες σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το bitcoin έκανε ράλι άνω του 9% μετά το μήνυμα και κινήθηκε ακόμα πιο υψηλά στην Ασία, φθάνοντας τα 39.838,92 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης