Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στην Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 03:43
Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στην Ισπανία

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ισπανία αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι, καταγράφοντας νέα υψηλά επίπεδα για έβδομη συνεχή χρονιά, όπως δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Βιομηχανίας Ρέγιες Μαρότο.

Η Ισπανία είναι η χώρα που υποδέχεται τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο, μετά τη Γαλλία, και ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα για την εγχώρια οικονομία, συνεισφέροντας σχεδόν το 12% του ΑΕΠ.

«Η Ισπανία θα πετύχει νέο ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών, ξεπερνώντας τα 29,6 εκατ. επισκέπτες… μισό εκατομμύριο παραπάνω σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι», δήλωσε η Μαρότο σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τουριστικές δαπάνες επίσης αναμένεται να ανέλθουν σε νέο επίπεδο ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,2% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση γύρω στα 33,9 δισεκ. ευρώ, δήλωσε η υπουργός.

Η Ισπανία επικεντρώνεται στην προσέλκυση νέων τουριστών, όπως από την Κίνα, καθώς και στο να παγιώσει ώριμες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2018 επισκέφθηκαν την Ισπανία περίπου 18,5 εκατ. τουρίστες από τη Βρετανία και 11,4 εκατ. από τη Γερμανία.

Η Μαρότο δήλωσε ότι λιγότερο από το 1% των Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επιλέγουν την Ισπανία για τις διακοπές τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 03:43