Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 23:33
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ
Θα ήθελε μεγαλύτερη σαφήνεια στα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup, αλλά δεν φάνηκε να χάνει την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας.

«Είναι αυτή η σαφήνεια επαρκής με βάση τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός; Ίσως όχι» παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει ωστόσο ότι υπάρχει πλέον προοπτική.

«Είμαι πολύ ευτυχέστερος σήμερα από ότι ήμουν πριν από μια εβδομάδα» τόνισε. Απαντώντας σε ερώτημα για ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) -σ.σ.: ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος- αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Τσακαλαώτος στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη με βάση τη γαλλική πρόταση. Για την ποσοτική χαλάρωση είπε: «δεν μπορω να προκαταλάβω την απόφαση της ΕΚΤ, είναι ένας ανεξάρτητος φορέας».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους συνεργάτες του, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι πρώτα φορά ακούμε ένα πολύ καλό σετ παρεμβάσεων σε επίπεδο «δημοσιονομικού μονοπατιού» και σημείωσε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που συνδέεται με την ανάπτυξη. Ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε επίσης ότι η πρόσβαση στο χρηματοδοτικό φάκελο του ΔΝΤ δεν θα είναι αναγκαία για την Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 23:49