ΕΚΤ: Το ΔΣ ψηφίζειγια τον νέο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 14:12
ΕΚΤ: Το ΔΣ ψηφίζειγια τον νέο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ψηφίζουν σήμερα για τον νέο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η υποδιοικητής της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας Σάρον Ντόνερι και ο Ιταλός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) Αντρέα Ενρία είναι οι δύο τελικοί υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τη Ντανιέλ Νουί ως επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) τον Δεκέμβριο που λήγει η θητεία της.

Η Ντόνερι ήταν έως πρόσφατα το φαβορί, αλλά η ισχύς της υποψηφιότητας του Ενρία και η εμπιστευτική φύση της διαδικασίας επιλογής έχουν κάνει πολύ δύσκολη την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης που έχουν γνώση της διαδικασίας.

Τα ισχυρά σημεία της Ντόνερι είναι η 20ετής εμπειρία της - σήμερα είναι υποδιοικητής της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας - και η από καιρό επιθυμία της ΕΚΤ να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Ωστόσο, στις ανεπίσημες ακροάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, ο Ενρία κέρδισε οπαδούς λόγω της επταετούς προεδρίας του στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, η οποία καταρτίζει τους τεχνικούς κανόνες για το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 14:12