Τις οικονομικές προοπτικές στην Ιταλία, το μεταναστευτικό στη Δ. Μεσόγειο, την προετοιμασία του G20 στο Μπουένος Αϊρες, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, θα συζητήσουν, αυτήν την εβδομάδα, οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα μετάσχουν στην παγκόσμια σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών κατά της πείνας.

Οικονομικές προοπτικές – Ιταλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Ρώμη επισκέπτεται -αυτήν την εβδομάδα- αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, προκειμένου να συζητήσει τις οικονομικές προοπτικές και τη δημοσιονομική σταθερότητα της Ιταλίας και να επιθεωρήσει τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, όπως τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης και τα μη εξυπηρετουμενα δάνεια (NPLs).

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ιταλίας, Ιγκνάτσιο Βίσκο και τον υπουργό Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

Μετανάστευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις μεθοριακές ισπανικές πόλεις Μελίλα και Θέουτα θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο διερευνητικής αποστολής.
Θα διερευνήσουν την κατάσταση στα σύνορα με το Μαρόκο, θα συναντηθούν με εκπροσώπους της αστυνομίας και των τοπικών αρχών και θα επισκεφθούν κέντρα υποδοχής, δίνοντας έμφαση στους ασυνόδευτους ανήλικους.

G20 – Αργεντινή

Στην πρώτη κοινοβουλευτική συνέλευση που έχει γίνει ποτέ, με σκοπό την προετοιμασία της συνάντησης των G20 στην Αργεντινή, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, θα πάρει μέρος αντιπροσωπεία των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου και Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσει τις σχέσεις ΕΕ-Αργεντινής, Mercosur και περιφερειακές υποθέσεις.

ΟΗΕ – Ανθρώπινα δικαιώματα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και η Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συναντηθούν με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και άλλους αξιωματούχους και να συζητήσουν σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της ειρήνης και της ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρόληψης συγκρούσεων.

Παγκόσμια σύνοδος ενάντια στην πείνα

Μικτή αντιπροσωπεία των Επιτροπών Γεωργίας και Ανάπτυξης θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Σύνοδο Κορυφής εναντίον της πείνας και του υποσιτισμού στη Μαδρίτη. Στόχος της συνόδου είναι να εξαληφθεί η πείνα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης