Η Goldman Sachs αναβάλλει το γραφείο συναλλαγής κρυπτονομισμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 18:09
Η Goldman Sachs αναβάλλει το γραφείο συναλλαγής κρυπτονομισμάτων
"Βουτιά" σημειώνουν τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα της αγοράς την Τετάρτη, μετά την δημοσίευση πληροφοριών ότι η Goldman Sachs Group αναβάλλει, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον, τη δημιουργία πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin έφτασε να σημειώνει πτώση 6% στα $6.917,47 δολάρια κατά την έναρξη των συναλλαγών, ενώ το Ether σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 12%. Litecoin και Ripple ακολούθησαν ανάλογη πορεία.

Η Goldman Sachs αποφάσισε να μετακινήσει το σχέδιό της για trading desk κρυπτονομισμάτων χαμηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων της, όπως ανέφερε το Business Insider, επικαλούμενο πηγές με γνώση του ζητήματος.

H Goldman εισέρχεται έτσι σε μια μακρά λίστα παραδοσιακών οικονομικών "παικτών" που έχουν εγκαταλείψει ή αναβάλει σχέδια σχετικά με τα κρυπτονομίσματα εντός του 2018.

Το Bitcoin έχει χάσει εντός του έτους το 50% της αξίας του, ενώ οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει πτώση της τάξης του 80%.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων στο σύνολό της αποτιμάται στα 223 δισ. δολάρια, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου αποτιμάτο στα 800 δισ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 18:09