Η J.P. Morgan θα διαθέτει τα τραπεζικά προϊόντα του κινεζικού νομίσματος στην αμερικανική αγορά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 08:05
Η J.P. Morgan θα διαθέτει τα τραπεζικά προϊόντα του κινεζικού νομίσματος στην αμερικανική αγορά
Η εξουσιοδότηση της τράπεζας J.P. Morgan Chase Bank για την διάθεση τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών του κινεζικού νομίσματος (RMB) στην αμερικανική αγορά, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την διεθνοποίηση του γουάν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Το Πεκίνο έλαβε την παραπάνω απόφαση σε εφαρμογή των αποφάσεων του 8ου γύρου του Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), αλλά και της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας (Fed) τόνισε σε ανακοίνωσή της, η κινεζική τράπεζα.

“Η ανακοίνωση θα υποστηρίξει την εισαγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών του κινεζικού νομίσματος στις ΗΠΑ, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης του εμπορικού κόστους, αλλά και της βελτίωσης της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίου,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρόεδρος της ειδικής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για την εισαγωγή των συναλλαγών του κινεζικού νομίσματος στην αγορά των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 08:05