Γραπτό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναγνώστηκε στο 20ό επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα της Capital Link. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία εξαγωγική και ελκυστική για επενδύσεις χώρα η οποία εστιάζεται στην καινοτομία και στην υψηλής προστιθέμενης αξίας παραγωγή. Οι εργασίες του φόρουμ λαμβάνουν χώρα στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε μία νέα εταιρεία σε λιγότερο από μία ώρα και ο νέος νόμος πλαίσιο διευκολύνει στρατηγικές επενδύσεις με ταχείς διαδικασίες (fast track)», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εδώ και τέσσερεις μήνες η Ελλάδα άφησε πίσω το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης και μ’ αυτό μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών. «Η Ελλάδα ανέκτησε την αυτονομία της και πάνω απ’ όλα την εμπιστοσύνη για ένα μέλλον ευημερίας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την πρόοδο στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν. «Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια διευκολύνεται από δράσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως το ‘Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης’, που θέτει και προωθεί κατά ουσιαστικό τρόπο τους αναπτυξιακούς στόχους, καθώς και ο νέος αναπτυξιακός στόχος, που παρέχει πόρους και τα σωστά κίνητρα σε επιχειρήσεις και καινοτόμους» είπε ο κ. Τσίπρας και περιέγραψε τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τις συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την καλύτερη χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων και επενδυτικών σχεδίων».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία «έδειξε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που προωθεί τη συναίνεση και τη σταθερότητα, και που πάντα αναζητά νέους τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί εκ νέου έναν υποσχόμενο και -πάνω από όλα- ασφαλή επενδυτικό προορισμό, και παρότρυνε τους συνέδρους να εμπιστευθούν τις δυνατότητές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης