Κίνα: Άρον-άρον προωθεί τον ανταγωνισμό σε μονοπωλιακούς κλάδους

Κίνα: Άρον-άρον προωθεί τον ανταγωνισμό σε μονοπωλιακούς κλάδους

Η Κίνα θα διαχωρίσει την ιδιοκτησία των δικτύων και τη λειτουργία τους σε κλάδους που αποτελούν φυσικά μονοπώλια, για να βασίζονται πλήρως στην αγορά οι ανταγωνιστικές πτυχές της λειτουργίας τους, σύμφωνα με την έκθεση για το κυβερνητικό έργο.

Οι μεταρρυθμίσεις θα εμβαθύνουν σε κλάδους, όπως της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των σιδηροδρόμων, αναφέρει η έκθεση που δόθηκε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα, εν όψει της ετήσιας συνεδρίασης της εθνοσυνέλευσης.

Θα γίνουν επίσης προσπάθειες για να βελτιωθεί πολύ το αναπτυξιακό περιβάλλον του ιδιωτικού τομέα, σημειώνει η έκθεση.

Ακολουθώντας την αρχή της ανταγωνιστικής ουδετερότητας, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ίδια μεταχείριση για τις επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε μορφή ιδιοκτησίας, όσον αφορά την πρόσβασή τους σε παραγωγικούς συντελεστές, την πρόσβασή τους στην αγορά και τις άδειες, την επιχειρηματική λειτουργία, τις κρατικές προμήθειες και τις δημόσιες προσφορές, σημειώνει.

Η Κίνα πρέπει να είναι «σταθερή» και «ακλόνητη» στην προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον νόμο και θα γίνει διόρθωση για κάθε περίπτωση που υπήρξε λανθασμένη απόφαση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 14:55