Λουίτζι Ντι Μάιο: «Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος με την οικονομική ανάπτυξη»

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος με την οικονομική ανάπτυξη»
Στα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης και στον νέο ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο σε σημερινές του δηλώσεις.

«Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος μέσω της οικονομικής ανάπτυξης» τόνισε ο Ντι Μάιο. «Δεν θα ξεπεράσουμε το 2,4% στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για να μπορέσουμε να το εγγυηθούμε» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανάλαβε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ και ότι ο στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού.

«Αλλάξαμε οικονομική συνταγή και θεωρούμε ότι η αλλαγή αυτή θα κάνει καλό στην Ιταλία» είπε ο Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά στην απάντηση που η Ιταλία θα πρέπει να δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 13 του μηνός, σε σχέση με το αν εννοεί να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της, ο Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε:

«Συνεχίζουμε να επιθυμούμε τον διάλογο και θα εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα προχωρήσουμε και στην περικοπή σειράς περιττών δαπανών μέσα στο 2019. Η κυβέρνησή μας στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση φυσικά εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 13:37