Μνούτσιν: Η συμφωνία USMCA θα προσθέσει 0,5% στην αύξηση του ΑΕΠ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 17:55
Μνούτσιν: Η συμφωνία USMCA θα προσθέσει 0,5% στην αύξηση του ΑΕΠ

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν διεμήνυσε την Πέμπτη πως η νέα Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (USMCA), μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού, θα δώσει ώθηση στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πιστεύω θα υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας. Οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα NAFTA 2.0 απλά δεν καταλαβαίνουν τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.

"Πρόκειται για μια εντελώς νέα συμφωνία που φέρνει πραγματικά τις εμπορικές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό μας μπλοκ - απίστευτα σημαντικό για τους εργαζόμενου και τους αγρότες των ΗΠΑ''.

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,9% το τρίτο τρίμηνο, ελαφρά χαμηλότερη από το 2% το δεύτερο τρίμηνο.

Η συμφωνία φέρνει μερικές βασικές αλλαγές σε σχέση με το NAFTA, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 1994.

Οι Αμερικανοί αγρότες απέκτησαν τότε καλύτερη πρόσβαση στην καναδική γαλακτοκομική αγορά, οι κανόνες για ανταλλακτικά αυτοκινήτων έγιναν πιο αυστηροί, σχεδόν το ήμισυ των αυτοκινήτων έπρεπε να παραχθεί από εργαζόμενους που έβγαζαν τουλάχιστον 16 δολάρια την ώρα και αναβαθμίστηκαν οι κανόνες ψηφιακού εμπορίου και πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ άλλων διατάξεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 17:58