Ουίσκι… made in Germany

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 12:36
Ουίσκι… made in Germany

Ουίσκι από τη Γερμανία; Αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται, ίσως σκέφτεται κάποιος. Κι όμως, στο μεταξύ το ουίσκι έχει ανέβει και στις προτιμήσεις των Γερμανών. Για παράδειγμα, στην περιοχή κοντά στον ποταμό Μοζέλα: Ο Ουμπέρτος Βαλένταρ φωτογραφίζει από ψηλά με drone τα τοπία γύρω από το χωριό του, το Κάιλ, στη Ρηνανία. Με τις λήψεις, χαρακτηριστικά δείγματα των τεσσάρων εποχών, σκοπεύει να φτιάξει ένα μικρό βιβλίο για το ουίσκι που παράγει. «Έτσι θα μπορεί κάποιος να καταλάβει πού ακριβώς παράγεται. Είναι ένας τρόπος να έχει ο αγοραστής επίγνωση ότι στηρίζει την τοπική αγορά», όπως σημειώνει.

200 γερμανικά αποστακτήρια ουίσκι - ήδη

«Στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 200 αποστακτήρια που παράγουν ουίσκι, στη Σκωτία μόνο 130» αναφέρει η πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών Παραγωγών Ουίσκι, Μιχαέλα Χάμπελ. Μάλιστα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι μικροπαραγωγοί, οι οποίοι μπορεί να βγάζουν και μόνο ένα βαρέλι τον χρόνο. Η παραγωγή στη Σκωτία βέβαια εξακολουθεί να είναι περισσότερη και η παρουσία της Γερμανίας στην παγκόσμια αγορά ουίσκι να είναι (ακόμη) ασήμαντη.

Η χρήση δημητριακών για την παραγωγή αλκοόλ είναι και στη Γερμανία πολύ διαδεδομένη: το κορν, όπως το ονομάζουν, είναι ένα από τα πιο γνωστά γερμανικά αλκοολούχα ποτά. Η μόδα με το ουίσκι ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια. Το νέο, όπως αναφέρει ο Βαλένταρ, είναι η επαγγελματική ενασχόληση με την παραγωγή του. Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού συνδέσμου Γερμανών παραγωγών και εμπόρων αλκοολούχων ποτών (BSI), στη Γερμανία περίπου 6 εκατ. πολίτες καταναλώνουν συστηματικά ουίσκι.

Mε πληροφορίες από DW

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 12:40